المقادير:
1 1⁄2 كوب دقيق أبيض
1⁄2 كوب فواكه مجففة (هتلاقيها في السوبر ماركت)
ملعقة صغيرة بيكينج باودر
1⁄2 كوب لوز مفروم
1⁄2 كوب لبن ساخن
ملعقة صغيرة قرفة
رشة ملح بسيطة
1⁄2 كوب زبيب
3⁄4 كوب سكر
1⁄4 كوب زيت
بيضة
ملحوظة:
ممكن تستبدلي الفواكه المجففة بإنك تستخدمي قطع من المشمشية والقراصية.
الطريقة:
1- اخلطي السكر والبيض واللبن في إناء عميق، بملعقة كبيرة أو بمضرب البيض لمدة دقيقتين.
2- ضيفي عليهم الدقيق والبيكنج بودر والقرفة والملح تدريجيا مع التقليب بملعقة كبيرة حتى يمتزج الخليط جيدا، ثم ضيفي الزبيب واللوز والفاكهة وقلّبيهم مع العجين.
3- ادهني صينية متوسطة بطبقة خفيفة من الزيت، ورشّي عليها طبقة رقيقة من الدقيق، وصبّي الخليط فيها.
4- اخبزي الكيكة في فرن ساخن لمدة 40 دقيقة على درجة حرارة متوسطة 180o، ثم قطّعيها وقدّميها.. وبالهنا والشفا.