طريقة التحضير :
المكونات: نصف كيلو دجاج مسلوق و مقطع شرائح رفيعة كوب كسكسى نص معلقة قرفة معلقة جنزبيل ملح وفلفل جزرتين متوسطتين مقطعتين شرائح رفيعة بصلة متوسطة مقطعة مفرومة 3 معالق كبيرة زبدة نص كوب لوز شرائح ربع كوب زبيب صغير ذهبى التوبينج : علبى زبادى أكتيفيا مع معلقة هوت صوص أو صويا صوص الطريقة: إذا كان الكسكسى ناشف يغطى بالماء المغلى ويعلوه الماء ب سم ويقلب عليه كل البهارات وينقع نصف ساعة إذا كان طرى و مستوى يشوح فى الزبدة و تفلب عليه كل البهارات فى طاسة متوسطة توضع معلقة زبدة كبيرة و يطهى فيها البصل والجزر حتى تمام النضج و يقلب معهم الدجاج فى بولة كبيرة تقلب كل المحتويات معاً ما عدا اللوز ويغرف ثم يرش اللوز على الوجه يقلب الزبادى مع الصوص و يقدم معه أو يستبدل بسلطة زبادى وبالهنا والشفا :)