المكونات :
1/2 كيلو كبدة فراخ
1 ملعقة كبيرة زبدة
1 بصلة مبشورة
2 فص ثوم مفروم
1 مكعب مرقة الدجاج ماجي
1 ملعقه كبيرة خل او خل تفاح
1 ملعقة صغيرة زعتر
1 عبوة خلطة البشاميل ماجي
4 كوب لبن خالي الدسم
1/2 ملعقة صغيرة ملح وفلفل
3 ملاعق كبيره صويا صوص
طريقة التحضير :
- قومي بتحضير خلطة البشاميل ماجي .. افرغي محتويات العبوة في إناء واضيفي اللبن الفاتر .. ضعي الإناء على النار مع التقليب المستمر حتى يغلظ القوام .. اتبعي التعليمات الموجودة على العبوة.
- اغسلي كبدة الفراخ جيداً تحت ماء جارية .. اتركيها لتتخلص من الماء الزائد، ثم قومي بتقطيعها إلى قطع صغيرة .. ثم قومى بسلقها فى حوالى 2 كوب ماء + بصله صغيره و ورق لورا
- في طاسة على النار، ضعي الزبدة وشوحي فيها البصل والثوم لمدة دقيقة أو حتى يذبلوا.
- اضيفي كبدة الفراخ ومكعب مرقة الدجاج ماجي وشوحي لمدة 5 دقائق أو حتى يصبح لون الكبدة بني.
- اضيفي خل التفاح والزعتر والملح والفلفل حسب المذاق .. استمري في التقليب حتى تتأكدين من النضج.
- ضعي المكونات في الخلاط .. اضيفي 3/4 كوب من البشاميل السابق تجهيزه .. استمري في الخلط مع اضافة 3 ملاغق كبيره من الصويا صوص حتى تحصلين على قوام بيوريه .. ضعي الخليط في طبق نظيف وادخليه الثلاجة.
- قبل التقديم قومي بتجهيز العيش .. قطعي خبر فرنسي إلى شرائح وافردي كمية من الخليط على كل شريحة وزينيها بقطعة طماطم و فلفل رومى و بصل اخضر حسب الرغبه .. ضعيها في أطباق التقديم وقدميها.